Deze notitie is gepubliceerd. Notitie bewerken
De Stichting Historische Projecten Hardenberg bestaat uit een klein bestuur en een aantal fanatieke vrijwilligers die bijna dagelijks werken aan de geschiedenis van Hardenberg en omgeving.
Vele jaren archiefonderzoek en ‘spitwerk’ resulteerden al in fraaie boeken als ‘Monumenten in de gemeente Hardenberg’, de twee delen ‘Toen geluk nog heel gewoon was’ en de meest recente publicatie ‘Hardenberg op de Kaart’.
Al dat ‘werk’ doen we met veel liefde en plezier. Dankzij deze Facebook-pagina kunnen we u dagelijks laten meegenieten van al het moois uit de rijke historie van onze streek.
We nodigen u graag uit om eens een kijkje te nemen op onze onlangs vernieuwde website: www.historischeprojecten.nl Deze website behelst voornamelijk bronnenmateriaal voor hij/zij die verdieping zoekt. Ook daaraan wordt bijna dagelijks door ons gewerkt.
Omdat het allemaal ‘liefdewerk oud papier’ is en omdat we als stichting geen reguliere inkomsten hebben van betalende leden, zijn we heel blij met de ‘vrije giften’ of schenkingen die we af en toe mogen ontvangen. Daar kunnen we dan weer de kosten van betalen die we moeten maken om bijv. onze bankrekening in stand te houden (elke maand brengt dé Boerenleenbank ons ruim tien euro in rekening vanwege ‘onkosten’) of om onze website ‘in de lucht’ te houden etc.
Mocht u overwegen om een ‘goed doel’ te willen steunen, dan houden we ons van harte aanbevolen. Mede dankzij uw steun kunnen we dan door op de ingeslagen weg. Heeft u tips, suggesties of anderszins adviezen? Ook die horen we graag.
De gulle gevers willen we bij deze hartelijk danken voor hun bijdragen!