Jacob Cornelis Eisses (1888-1980) was hoofd van de openbare school voor gewoon en uitgebreid lager onderwijs aan de Stationsstraat in Hardenberg.

Groepsportret van al wat oudere leerlingen van de openbare Ulo aan de Stationsstraat, gefotografeerd op de Veluwe tussen de zandverstuivingen bij het Uddelermeer, mogelijk tijdens een driedaags schoolreisje. Achterste rij, v.l.n.r.: Berend Jan van Loo, Jan Eisses, Herman Scheffer, Tonny van Munster, Hendrik Kamphuis, Goossen Dilling, Reinder Jonkhans, Foppe Brouwer en dhr. Eisses. Middelste rij, v.l.n.r.: Gerrit Jan Leferink, Gerrit Prins, Hendrik Jan Slingenberg, Willem Meijer, Lion de Bruin, Jo Lensen en Albert Hofstede. Voorste rij, v.l.n.r.: Mien Fredriks, Zwaantje Frijling, Fets van Loo, Fie Fredriks, Anna Baarslag, Annie Veldkamp en Dinie Nijzink.

Jacob Cornelis Eisses is geboren op 21 februari 1888 te Bierum, als zoon van Jan Eisses en Geertruida Juistema. Hij is op 30 oktober 1914 in Uithuizen gehuwd met Lutgerdina Bouwiena Reitzema.

Eisses werd in 1925 benoemd tot hoofd van de openbare lagere school en Ulo aan de Stationsstraat. Daarvoor woonde hij te Warffum in de gemeente Leens. Het echtpaar Eisses huurde een van de gemeentelijke middenstandswoningen aan de Gramsbergerweg. Hij verliet Hardenberg eind 1931 toen hij was benoemd tot hoofd van een lagere school te Groningen. Jacob overleed op 92-jarige leeftijd, op 13 november 1980 te Wageningen en werd gecremeerd op 18 november in Groningen. Meester Eisses staat geheel rechts op deze foto, gemaakt op 2 juli 1931.