De krant ‘De Drie Dorpen’ schrijft in 1952:
“In de jaren na de oorlog is Hardenberg’s middenstand altijd buitengewoon actief geweest. Geen kosten of moeiten werden gespaard om zowel het in- als exterieur te verfraaien en wat nog meer zegt zo efficiënt mogelijk te maken. Talrijke zakenmensen voerden ingrijpende verbouwingen in, waardoor de Voorstraat, Hardenberg’s winkelstraat, een prachtig aanzien kreeg. Op het ogenblik zijn zelfs niet minder dan drie zakenmensen bezig hun panden te verbouwen.

Een der eerste verbeteringen is de bakkers- en kruidenierszaak in de Fortuinstraat. De heer Jacob van Laar heeft hier thans zijn zaak uit Baalder ondergebracht in de voormalige bakkerij van de heer Otten. Het interieur is geheel vernieuwd, terwijl ook de etalage een keurige aanblik biedt. Ook in de slagerswereld zijn enige dingen veranderd. De heer Jacob Meier heeft namelijk de slagerszaak van de heer Boersma op De Brink overgenomen.”

Bakkerij Van Laar was, zoals de krant meldde, eerst gevestigd in Baalder. Daar huurde Jacob van Laar een gedeelte van het café Mulder.