Op 12 april 1946 trouwde klompenmaker Gerrit Huisjes met Hendrika Overweg. Het jonge echtpaar vestigde zich aan de Hessenweg A-182 in Heemse. Drie jaar lieten de gebroeders Gerrit en Jan Huisjes een werkplaats bouwen op een stuk grond van landbouwer Jan Hendrik Otten, gelegen aan de zgn. Blikweg.

Salland’s Volksblad, 18 maart 1949:
Heemse. De klompen-industrie, ten behoeve waarvan de familie Huisjes hier een fabriekje heeft doen bouwen, mag zich in grote bloei verheugen. De bestellingen overtreffen de productiemogelijkheid, zodat men veilig kan aannemen dat deze industrie in een behoefte voorziet.

Kadastrale veldwerkkaart, juni 1949 (sectie B-7573).

Jan Huisjes zou op 21 april 1950 trouwen met Everlina Nabers.

De Vechtstreek, 21 november 1953:
De firma Huisjes, die een klompenmakersbedrijf exploiteert aan de Hessenweg, heeft dezer dagen een nieuwe moderne machine aangeschaft. Men is nu in staat in een minimum van tijd ‘een paar’ klompen te fabriceren. Ook het uitboren van beide klompen, die tegelijk gemaakt worden, geschiedt op correcte wijze. Dit betekent een belangrijke vooruitgang in dit zo oude gilde, dat vroeger slechts uit handwerk bestond.

De familie Huisjes bij hun klompenmakerij (fotograaf: ds. E.J. Loor te Heemse) (met dank aan: Historische Vereniging Hardenberg).
Het beschilderen van de nieuwe klompen (fotograaf: ds. E.J. Loor te Heemse) (met dank aan: Historische Vereniging Hardenberg).
De machinale klompenmakerij (fotograaf: ds. E.J. Loor te Heemse) (met dank aan: Historische Vereniging Hardenberg).
Kadastrale hulpkaart, anno 1960 (sectie B-7630).

In 1963 besloot de gemeente Hardenberg tot onderhandse aankoop van het kadastrale perceel sectie B-7630, gelegen aan de zgn. Blikweg, met inbegrip van de werkplaats van de klompenfabriek, van de heren G. en J. Huisjes, ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied tot woonwijk. Tegelijkertijd werd hen toestemming verleend voor de bouw van een nieuwe werkplaats aan de Lentersdijk, in de zogenaamde Riet.

Links de voormalige klompenmakerij van de fam. Huisjes, met op de achtergrond de nieuwe flats aan het Spaanskamp in Heemse. Rechts het woonhuis van Jan Dorgelo G.J.Hzn., hetgeen door de gemeente werd onteigend en afgebroken.
De afgebroken klompenmakerij stond ter plaatse van de middelste flat aan het Spaanskamp.