Deze mooie foto, afkomstig uit de collectie Kampman, is gemaakt in 1955.

We zien trainer Piet Vogelzang met naast hem Freek Hamberg, Gerrit Kampman, Roelof Kremer, Cees Groen en Jo Fredriks.
Geknield v.l.n.r.: Teun Nijland, Alex Kassenberg, Henk Kremer, Henk Dorgelo, Jan Otter en Rein Veldsink.

Het is het tweede seizoen van de nieuw opgerichte voetbalvereniging HHC. De Hardenberg Heemse Combinatie ontstond op 1 juni 1954 uit de fusie van de Hardenberger Voetbal Club (HVC) en de voetbalafdeling van de Heemser Sport Vereniging (HSV bestond uit een korfbal- en voetbalclub). Het elftal was door de K.N.V.B. ingedeeld in de zaterdagcompetitie 4e klasse B afdeling Oost, ook Twenthe genoemd.

Men speelde destijds in een heel andere opstelling. De speelwijze 1-3-2-5 werd gehanteerd. De achterhoede bestond uit Dorgelo (keeper), Fredriks (linksback en aanvoerder), R. Kremer (centrale verdediger) en H. Kremer (rechtsback). Op het middenveld stonden Otter (rechtshalf) en de linkshalf was ws. Veldsink. De voorhoede telde vijf mannen: Hamberg (linksbuiten, ook linkshalf), Nijland (idem), Kampman (spits, ook rechtsbuiten en rechtshalf), rechtshalf was ws. Groen en rechtsbuiten Kassenberg. De meeste voetballers zijn ‘bekenden’ in onze contreien. De laatstgenoemde was de 16-jarige Alex, die maar een paar jaar in Heemse heeft gewoond (1953-1956). De trainer Piet Vogelzang was oud-speler van PEC Zwolle en Willem II Tilburg. Hij vertrok in 1956 naar Be Quick Zutphen en VV Olst en werd in seizoen 1957/1958 hoofdtrainer van PEC Zwolle.
Het zou nog tien jaar duren voordat HHC, uiteraard met andere spelers, in 1965 promoveerde naar de derde klasse. Nog elf jaar later, in 1976, volgde promotie naar de tweede klasse.