Het Salland’s Volksblad van 15 maart 1912 berichtte:
“De Krim. Bij de door de notarissen Weijs en Rambonnet gehouden eindveiling van de aardappelmeelfabriek Inter Nos is alles gekocht door een combinatie van landbouwers in De Krim voor ruim f. 71.692,50. De combinatie bestaat uit de heren A.W. de Jager, J. Baarveld, H. Colenbrander en J. Leenders Pzn.”

De aardappelmeelfabriek in De Krim was in 1906 gesticht in samenwerking met belangrijke verveners uit de omgeving. Het architectenbureau E. Warringa & Zn. uit Nieuw-Buinen was verantwoordelijk voor het ontwerp van het fabriekscomplex. De fabriek werkte de eerste jaren van haar bestaan onder de naam “Inter Nos” (latijn voor: Onder Ons). Het was een kleine ramp voor het dorp toen het bedrijf in 1911 failliet ging als gevolg van een verdroogde oogst en een algemene depressie.

Een aantal boeren uit De Krim stak daarop de koppen bij elkaar. Zij wilden de fabriek kopen. Buiten hun kring mocht niemand het weten, opdat de prijs waarvoor de fabriek van de hand zou gaan, niet te hoog zou worden. Bij de op 8 maart 1912 in Coevorden gehouden veiling werd het laatste bod geplaatst door een stroman die het groepje boeren als bieder had ingeschakeld. Gezamenlijk werden ze eigenaar van het fabrieksgebouw, het herenwoonhuis van de directeur, de arbeiderswoningen, de schuren, de loodsen, de bassins en de bijbehorende ruim 35 hectare grond. De Coöperatie ging van start onder de Nederlandse versie van de oude naam: Onder Ons.