Op 16 maart 1964 verscheen Swiebertje in hoogsteigen persoon in de winkel van de firma I.A. Frank in Hardenberg. De ‘originele Swieber van TV’ werkte die dag als hulpverkoper. Hij verkocht pyjama’s (en natuurlijk ook de nodige fratsen). De pyjama’s waren bedrukt met afbeeldingen van Swieber, Bromsnor, Saartje en de Burgemeester.

Het Salland’s Volksblad deed verslag:
“Swiebertje in Hardenberg! Dat was wat. Reeds lang hadden de Hardenberger kinderen met hun moeders uitgezien naar de grote dag dat de t.v.-held in de winkel van Frank in levende lijve zou te zien zijn. En ze kwamen dan ook maandag van heinde en ver. Toen we een kijkje gingen nemen, was de eerste die we zagen een nicht uit Slagharen met haar spruit! En daar, in de winkel, zat onze Swiebertje, met zijn guitig gezicht en deelde mild foto’s van zijn face uit, met handtekening, aan de gretig grijpende jeugd, terwijl de ouderen lachend mee genoten. Toen de scholen uit waren, stond een politieman voor de deur om ze bij groepjes binnen te laten. Velen gingen naar huis met als aandenken een (gekochte) pyjama. Om half zes stapte Swiebertje in een auto om nog een aantal kinderen in het ziekenhuis aan te spreken. Vele kinderen stonden hem na te staren…”

De manufacturenzaak van de fam. Frank was gesitueerd aan de Voorstraat 5. De geschiedenis van die locatie hebben we in het kader van ons project ‘oude huisplaatsen’ ook in beeld gebracht op onze website.