Het Noord-Oosten van 21 juli 1978 meldde:
“Er was weer die geweldig grote belangstelling voor het schaapscheerdersfeest bij de Stavelij te Radewijk. Duizenden mensen zijn daar gaan kijken naar dat eenvoudige gebeuren, waarbij ‘het schaap uit haar jasje’ werd geholpen naar het gebruikelijke landelijke gezegde.Leuk was, dat men woensdagmiddag daarvoor een Drents Hoornschaap had. Dat ziet er toch heel anders uit, dan de schapen die hier worden gehouden voor de vleesproductie. De meest gangbare schapensoorten hebben dat wollige kroezende in hun vacht. Een Drents Hoornschaap lijkt wel iets van een langharige vacht te hebben. De heer Scholten uit Den Velde, die het schaap nog eens op de ouderwetse manier met een gewone schapenschaar van de oude vacht ontdeed, leek die wol tenminste even goed voor de bewerking.

De Stavelij had het feest uitnemend georganiseerd. Er kwamen weer die duizenden van alle kanten. Er was veel meer op de tentoonstelling. Het spinnewiel snorde lustig en de andere oude ambachten hadden aller belangstelling. Ook de fototentoonstelling van Alie Kraak en Frits Meerholz had een flinke aandacht en was dat waard ook.”

De Stavelij in Radewijk was te vinden aan de Stobbenhaarweg. Het was de edelsmederij van Lou en Anneke Joël. Zij hadden daartoe de voormalige boerderij op het aloude erve Klinge verbouwd tot winkel, galerie en werkplaats.