In het Noord-Oosten van 24 februari 1978 werd aandacht besteed aan de officiƫle opening van de nieuwe kapperszaak van kapper Zwart in Heemse:

Kapsalon Zwart is waarschijnlijk het meest opmerkelijke bedrijfspand van heel de gemeente Hardenberg. Het werd maandag officieel geopend door vader Zwart uit Hoogeveen. Het is een zeskantig gebouw op de hoek van de Hessenweg – Rustenbergherstraat, dat juist op dit punt, bij de entree van Hardenberg, bijzonder plezierig naar voren komt. Naast een ruime herenkapsalon heeft men een afzonderlijk deel van het pand ingericht als byouterie- en parfumerieshop, waarin mevrouw Zwart haar klanten dagelijks van het gewenste hoopt te voorzien. Eigenlijk is heel de geschiedenis rondom kapper Zwart in Heemse bijzonder plezierig. Eppo Zwart in Heemse is een van de drie zonen van vader en moeder Zwart die in vaders vak bleef. Eppo kwam hier als een volijke klant binnen ‘vallen’, zouden we haast zeggen en begon vrij en blij, maar daarnaast bijzonder zorgzaam zijn bedrijf als herenkapper. Daar stonden vader en moeder Zwart stimulerend achter en we herinneren ons nog de opgetogen Eppo, die van een vakantieweekje weer naar zijn zaak terug kwam om te ervaren dat zijn ouders hem in die vakantietijd hadden verrast met een nieuw interieur. Het was dan ook een bijzonder plezierige familie Zwart die maandag het openingsgebeuren mee maakte. Het ceremonieel had men erg eenvoudig gehouden. Vader Zwart opende en Eppo, die zijn snor met een forse krul heeft opgedraaid, kon zijn vrouw Gerry binnen leiden om samen met de vele genodigden te genieten van een hapje en drankje en gelukwensen.

Kapper Egbert (Eppo) Zwart was in 1961 van Hoogeveen naar Heemse verhuisd en had daar de bestaande kapperssalon van Van Dalum overgenomen. Een jaar later trouwde hij met Gerritje Jacoba Gort. Het echtpaar kreeg twee kinderen: Harry (1964) en Klaas (1967).