logo garage Smit

logo garage Smit

logo garage Smit

In de ‘Toren’ van 20 juni 1956 – eerste jaargang no. 8 – liet Garage A. Smit deze advertentie zetten, waarin hij het nieuwste model Volkswagen Samba-busje voor de verhuur aanbood.

Garage A. Smit had op 9 mei 1932 haar deuren geopend aan De Brink in Heemse, aan de zuidzijde van de straat, nabij de Vechtbrug. Voorheen was op die locatie het Meubelmagazijn Roos te vinden.

Vechtbrug opgeblazen

Tijdens de bevrijding van Hardenberg werd de Vechtbrug opgeblazen. De omliggende panden werden zwaar beschadigd. Zo ook het pand van Garage Smit, links over de brug.

In de zomer van 1955 werd Garage Smit geheel gemoderniseerd. De krant ‘De Vechtstreek’ meldde daarover:
“Als de ‘Brinksitters’ van voor enkele honderden jaren geleden hun ogen nog eens zouden kunnen opslaan, dan zouden zij hun ‘Brink’ te Heemse niet weinig veranderd terug vinden. Vooral de laatste jaren gaat het daar met sprongen omhoog. Thans is de zaak van de heer Smit gereed gekomen en daarmede weer een sieraad voor De Brink. Wat een ruimte en wat een royale opzet van het geheel! En wanneer straks dat andere deel nog weer wordt bijgebouwd, zoals de heer Smit zich voor stelt, dan is het helemaal een pracht geheel. Luxe autoverhuur en ziekenvervoer komt hier op de eerste plaats. Dan volgt de uitnemend verzorgde afdeling radio en televisie, waarvoor de erkende service-inrichting van Philips, Grundig en Erres wel een belangrijke plaats inneemt. Bromfietsen in Solex en Rap, de twee bekende merken, die de heer Smit speciaal naar voren brengt, worden hier wel bijzonder gunstig naar voren gebracht, terwijl daarnaast in de fraaie showroom de afdeling In- en Verkoop van automobielen gunstig naar voren komt.”

Garage Smit werd kort erna overgenomen door de heer Waterink en in 1961 door Garage D.O.A.M.