Lange Muur Oosteinde

Op zaterdag 24 juli 1981, werden de deuren geopend van een nieuw Chinees restaurant aan het Oosteinde in Hardenberg. Het Noord-Oosten schreef enkele dagen erna:
“Opvallend fraai is dat nieuwe Chinese restaurant, dat vrijdag in het pand Oosteinde 4 te Hardenberg voor het publiek is open gesteld. Fraai is het aan de buitenkant, waardoor dit deel van de binnenstad is opgesierd, maar ook bijzonder keurig is de inrichting aan de binnenkant, die plaats biedt aan 130 personen tegelijk. En het allerbelangrijkste is misschien dat de gasten bijzonder goed voldaan waren over wat hier op tafel werd gebracht. ’t Bedrijf is juist bij de aanvang van het toeristenseizoen van start gegaan, zodat men in de drukste tijd van het jaar voor een flinke opvang van gasten is ingesteld.

‘De Lange Muur’ is de naam van het nieuwe restaurant, die op een zeer aantrekkelijke wijze zowel in de Nederlandse taal als in die van het land van herkomst wordt aangeduid. Plezier is ook dat de ondernemers de Nederlandse taal vrij goed machtig zijn. Hun bediening is weliswaar zonder veel woorden, maar het is toch wel fijn wanneer in de ontmoeting het taalgebruik geen problemen oplevert”.

Meer over de geschiedenis van Oosteinde 4-6 leest u op onze website.