Het Salland’s Volksblad van 26 november 1915 schreef over Koningin Wilhelmina. Zij was een kwart eeuw vorst van Nederland.

Verder werd bericht dat bij de Dedemsvaartsche Stoomtramweg-Maatschappij vijf nieuwe locomotieven waren gearriveerd. Met de nieuwe locs kon een snelheid worden bereikt van wel 45 kilometer per uur! Voor de ingezetenen van Stad en Ambt Hardenberg ‘is dit zeker een blijde tijding. Meermalen is gevraagd om meer en geregelder verbinding, maar de directeur moest telkens op de verzoeken afwijzend beschikking, omdat er niet genoeg locomotieven waren’.

De gebroeders D. en M. Bromet adverteerden:
“Wij koopen koehuiden, kalfsvellen, schapevellen, geitevellen, bunsings, etc. tegen de hoogste prijzen à contant”.

E. Amsink en Joh. Koeslag lieten weten dat zij de St. Nicolaas Etage gereed hadden en nodigden iedereen uit voor een bezoek. Bij Koeslag kon je terecht voor de ‘bekende heerlijke boterletters en gevuld Sint Nicolaas; dagelijksch versch’.

Notaris Zwamborn liet weten dat hij binnenkort een huis en erf, bouw- en weiland in Radewijk zou veilen bij café Geugies in Baalder (nu Zaal Mulder). Het huis wat bij opbod zou worden verkocht, was van de ‘erven H. Rigterink c.s.’, maar werd verhuurd aan Klinkien.

A.A. Oostenbrink in Heemse adverteerde: “Een cape voor uw kind naar school, een cape voor u op de fiets, is geen weelde, maar een uitstekend middel om u voor kouvatten te vrijwaren. Ge koopt ze bij ons!”.

En het was de tijd van ’t jaar. Herfstig, koud en nat. Daarom liet drogisterij firma J.H. Bosch weten: ‘Hoest, heeschheid, keelpijn, worden spoedig genezen door het gebruik van ANGA-bonbons. Bij tijdig gebruik, voorkomt men het vastzetten van koude op de borst. In doozen van 30 en 60 cent, verkrijgbaar bij apotheek en drogisten. Te Hardenberg bij firma J.H. Bosch”.

En mocht die advertentie niet voldoende in het oog springen, dan had de drogist er nog een voor de lezers: “Geen lastiger pijn dan hoofdpijn. Uit welke oorzaken deze ook mag voortkomen, zij geneest vlug en volkomen door Mijnhardt’s hoofdpijntabletten. In kokers van 45 cent, verkrijgbaar bij firma J.H. Bosch”.

Tenslotte meldde de krant dat de vereeniging ‘Landbouwbelangen’ een algemene vergadering had gehouden ten huize van de heer Koeslag: ‘Het eerste punt van behandeling was het oprichten van eene bibliotheek. Als middel om daartoe spoediger te komen, werd voorgesteld de contributie van 50 cent op 1 gulden te brengen. Dit voorstel werd aangenomen.