Het Salland’s Volksblad van 1 juni 1934 meldde:
Door onbekende oorzaak raakte gisteren de schuur van bakker Gasman in brand, welke schuur tusschen de dichte huizenrij aan de Heerenstraat ligt, tegenover de kerk. Het aangrenzende perceel van de coöperatieve bakkerij vatte direct vlam. Door de slangen op de waterleiding vooral kon het vuur worden gedoofd. Verbrand zijn twee groote schuren, twee bakkerswagens, turf en takkenbossen, materiaal en goederen en een deel van de zolder der coöperatie.

De prachtige foto dateert echter uit 1932. We zien bakker Grades Alphonsus (Graads) Gasman. Hij draagt, geholpen door bakkersknecht Henk Belt, een plank op de schouders met daarop een enorme krentenwegge. De hurkende man, met de platte pet op, is caféhouder Andries Arnoldus Hermannus (Dries) Hertsenberg. De foto is voor zijn café ‘Landzicht’ gemaakt. Het brood was een geschenk voor de familie Hertsenberg bij de geboorte van hun 15de kind (!). De Haagsche Courant schreef daarover op 13 januari 1932: “Volgens oud gebruik wordt een krentenbrood van 2.25 meter lengte gegeven”.
Volgens het Handelsregister is Grades Gasman in 1921 een eigen bakkerij begonnen in Slagharen. In 1942 overleed hij, waarna zijn weduwe Maria Elisabeth Karperien de bakkerij nog tot 1965 voortzette, gevolgd door H.J.J. Gasman.